Home » Bestemmingen » Oeganda » Kibale NP

Kibale NP

Kibale Forest NP lig centraal in Oeganda. Kibale Forest is een groot tropisch woud afgewisseld met grasland en vulkanische meertjes met schoon en parasieten vrij zwemwater. Het Kibale Forest is met een wild-corridor verbonden met Queen Elizabeth NP. In Kibale Forest kunt u op chimpanzee track en een culturele tour beleven. U wordt dan geintrodeerd in de leefwijze, gebruiken en kunstnijverheid van de lokale bevolking. Uiteraard garandeert het schone water in de meertjes ook zwemplezier en lekker luieren.

Bovenaan de lijst van het wildlife van Kibale Forest staan natuurlijk de chimpanzee’s. Misschien wel de meest aansprekelijke primatensoort, intelligent en liefdevol. Verder bestaat het het wildlife in Kibale Forest uit nog 70 andere apensoorten en wel 340 verschillende soorten vogels en natuurlijk ook vele planten en bloemen.

Op safari naar Kibale Forest
De afstand vanaf Kampala is ongeveer 250 km. Vanuit Queen Elizabeth is de afstand ongeveer 100 km. Tot de afslag naar Kibale Forest NP zijn deze wegen zeer goed. De weg door Kibale Forest in onverhard. De accommodatie is opgezet door de lokale gemeenschap. Zij organiseren diverse culturele excursies en een kennismaking met de lokale vrouwengroep. Het is uw keuze of u hier aan deelneemt. Een bijzondere excursie in Kibale Forest is de Habituatiedag met de chimpanzee’s. U trekt van ’s ochtends 6 tot ’s avonds 7 onder begeleiding van een gids op met een groep chimpanzee’s, deze excursie moet vooraf worden geboekt.
lees verder bij inspiratie

Accommodatie
In Kibale Forest heeft TaKe-U Adventure Safaris een prachtig gelegen accommodatie geselecteerd vlak buiten het wildpark aan het Nyabikere meertje. Het personeel is enthousiast, competent en behulpzaam en komt uit de lokale gemeenschap.
lees verder bij accommodatie

Duur   2  dagen

Verlenging   mogelijk met 1 – 2 dagen

Aansluiting   
1,   op safari naar Queen Elizabeth NP ( 2 – 3 dagen )
2.  op safari  naar Murchinsons Falls  ( 2 – 3      dagen)
3.  op safari  naar Lake Mburo NP  ( 1 dag)
4.  op safari naar Kampala   ( 1 dag )

Bekijk onze bestemmingen: