Home » Bestemmingen » Tanzania » Ngorongoro

Ngorongoro

Ngorongoro Conservancy Area is onderdeel van de Great Rift Valley in Tanzania. Het gevarieerde landschap bestaat uit richels, kloven,meren en vulkanen. De Ngorongoro Conservancy Area bevat de grootste krater ter wereld: de Ngorongoro krater. De Ngorongoro krater is 260 km²  en ligt 600 m diep. De krater is 8 miljoen jaar gelelden ontstaan toen de top van een aktieve vulkaan in zijn geheel instortte. Nu is de krater een uniek natuurreservaat met een zoutwater meer, accacia woud,  semi-woestijn, moeras en grasland.

Het wildlife in de Ngorongoro krater is uniek. De steile wanden van de krater verhinderen vooral het grote wild om te migreren. Giraffes komen niet voor in de krater: zij kunnen de steile afdeling niet maken! Er zijn wel olifanten, buffels, zwarte neushoorns, leeuwen, zebra”s, diverse antilopes en de Maasai drenken er hun koeien. Op de drinkplaatsen in de Ngorongoro krater leven predatoren en hun prooien vlak naast elkaar.

Andere bijzonderheden in de Ngorongoro Conservancy Area zijn de enige nog actieve vulkaan in de regio: Ol Donyo Lengai;de prehistorische opgraving in Olduvai Gorge: het grootste zoutwater meer in de Great Rift Valley: Lake Natron; de opgraving uit het stenen tijdperk in Engaruka en Lake Eyasi waar de Hadza wonen.

Op safari naar Ngorongoro
Vanuit het Noorden gaat het Serengeti National Park naadloos over in Ngorongoro Concervancy Area. Voordat u bij de krater bent passeert u Olduvai Gorge. Dit is de kloof waar Mary Leaky de eerste voetstappen heeft gevonden van de prehistorisch mens. Er is een klein indrukwekkend museum. Bezichtinging duurt ongeveer 1 uur. Vanuit het zuiden komt u via Arusha (100 km) en Mto wa Mbu (60 km). De afdaling naar de bodem van de Ngorongoro krater is spectaculair. Na het optrekken van de ochtendmist kunt u waar dan ook in de krater altijd de steile wanden zien.

Accommodatie
Uit het ruime aanbod van luxe safari lodges in de Ngorongoro Conservancy Area heeft TaKe-U Adventure Safaris een luxe safari lodge voor u geselecteerd op de rand van de krater. Vanaf het terras kunt u de krater bewonderen. Budgetvriendelijker is een verblijf in het hotel in Mto wa Mbu. U kunt kiezen tusseneen  superior of luxe kamer. Avontuurlijk alternatief is kamperen op een zeer eenvoudig kampeerterrein op de rand van de Ngorongoro krater met de service van uw eingen veldkok. lees verder bij accommodatie.

Duur  1 dag

Verlenging mogelijk 1, 2 en/of 3-4  dagen
1-daagse excursie Eyasi
2 dagen Serengeti NP
3-4 dagen naar Lake Natron – Engaruka – Ol Donyo Lengai

Bekijk onze bestemmingen: