Home » Over ons » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom hanteert TaKe U Adventure een local payment in USD?
Wildparken en vele hotels worden in Oost Afrika afgerekend in dollars. Door middel van het local payment in USD voorkomt TaKe U Adventure extra kosten van het omwisselen naar dollars. Hierdoor hoeft u geen toeslag te betalen op de entreegelden.

Kunnen wij een safari boeken voor 2 personen?
Absoluut, als u boekt voor 2 personen worden er geen andere reizerigers aan uw reis toegevoegd. U reist prive met uw eigen chauffeur en 4WD met panoramadak.

Is TaKe U Adventure Safaris aangesloten bij de ANVR/ SGR?
TaKe U Adventure Safaris is (nog) te klein om aangesloten te kunnen zijn bij de ANVR. De ANVR hanteert een ingangseis van een jaaromzet van 500.000 €. Dat is (nog) niet de omzet van TaKe U Adventure Safaris. Voor de SGR geldt eveneens een premie die vele malen hoger is dan de reissom, die TaKe U Adventure Safaris voor uw reis berekent. TaKe U Adventure Safaris garandeert u dat geboekte reizen worden uitgevoerd. Indien er sprake is van een door het ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven negatief reisadvies, kunt u omboeken naar een bestemming waar geen negatief reisadvies voor geldt of krijgt u uw volledige reissom terug.

Kan je op de luchthaven in Nairobi een visum krijgen?
Visa zijn heel gemakkelijk aan de grens en op de luchthavens te verkrijgen, u hoeft zelfs geen pasfoto’s mee te nemen. Een visum voor Kenia kost 25 $ pp en voor de andere landen in Zuidelijk – en Oost Afrka kost een visum 50 $ pp.

Is het mogelijk om een safari te boeken voor ons gezin van 6 personen, kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar.
Onze Toyotta Landcruisers zijn voorzien van zes zitplaatsen achterin en voorin is naast de chauffeur nog een extra zitplaats beschikbaar. Dus past met uw gezin van 6 personen in de auto! Voor families met nog jonge kinderen passen wij reisschema en activiteiten. Bijvoorbeeld extra naar een zwembad, tijd voor een potje voetbal en bezoek aan Elephant Orphanage.

Hoe is het klimaat in Kenia en welke kleding past daarbij?
Kenia ligt equatoriaal, dat betekent dat de zon scherp en sterk is. U verbrand snel. De temperaturen zijn daar en tegen niet extreem heet, gemiddeld tussen de 20 en 26 Celsius. Alleen in het noorden (Samburu en Baringo) en aan de kust is het warmer (boven de 30). Het is aan te raden dunne katoenen kleding mee te nemen ook met lange mouwen en een vestje voor als het ‘s avonds afkoeld

Kunnen we een hardpack koffer meenemen?
De voorkeur gaat uit naar zo genaamde softpack bagage: rugzak of weekendtas. Let u alsublieft ook op het totale gewicht. Onze jeeps zijn krachtig maar elke kilo moet omhoog en met minder gewicht gaat dat beter.

Kan ik ook een vliegreis boeken bij TaKe U Adventure Safaris.
Helaas niet. TaKe U Adventure is niet aangesloten op de servers van de luchtvaartmaatschappijen. TaKe U Adventure Safaris kan dus geen vluchten reserveren. Verder is het zo dat de luchtvaartmaatschappijen heel verschillende aankomst- en vertrektijden hebben en soms direct of met tussenstops vliegen. Wat u het beste schikt kunt u het beste zelf beslissen, zo kunt u honderden euro’s besparen en aankomen en vertrekken op de tijden die u het beste uitkomen. Op welk tijdstip u ook aankomt, de chauffeur van TaKe U Adventure Safaris haalt u op van het vliegveld.

Bekijk onze bestemmingen: