Home » Bestemmingen » Kenia » Aberdare NP

Aberdare NP

Aberdare National Park ligt binnen het gebied van de Aberdare Mountains. De Aberdare Mountains zijn ruig en wild. In de regentijd kolkt het water van de rotsen. Al 60 jaar heeft Aberdare NP een romantische en koninklijke associatie. Prinses Elizabeth was op huwelijksreis en verbleef in de Treetops Lodge in Aberdare NP toen zij vernam dat haar vader was overleden en zij was uitgeroepen tot Koningin van Groot Brittanie.

Het wild life in Aberdare NP is uitbundig. Er is veel groot en klein wild: olifanten, luipaarden, neushoorns, waterbuck, dik-dik, knobbelzwijntjes en vele roofvogels. Door de dichte begroeiing is het wild slecht zichtbaar.

Op safari naar Aberdare Mountains
De afstand tussen Nairobi en Aberdare NP is ongeveer 200 km. De weg waarover u rijdt is in 2011 nieuw aangelegd en van goede kwaliteit. Vanuit de stedelijke drukte van Nairobi bent u binnen 3 uur bij de toegang tot Aberdare NP. Het landschap is nu ruig en dicht begroeid. Er zijn vele beken en watervalletjes. In de regentijd zijn niet alle wegen goed begaanbaar. lees verder bij inspiratie

Accommodatie
De grootste attractie van Aberdare NP is verblijf in gerenoveerde super-de-luxe Treetops Lodge, of in een andere luxe lodge. Alternatief voor een groep van 4-8 personen is verblijf in het KWS mountain house met eenvoudige voorzieningen.
lees verder bij accommodatie

 Duur   1½  dag

 Verlenging   mogelijk met 1 of 2 dagen

Aansluiting
1.  op safari  naar Mount Kenya  1½ – 2½ dag >>> lees verder
2.  op safari  naar Lake Nakuru  1½ dag  >>> lees verder
3.  op safari  naar Lake Naivasha 1½ – 2½ dag >>> lees verder
4.  op safari  naar Nairobi ½ – 1 dag  >>> lees verder

Bekijk onze bestemmingen: