Home » Bestemmingen » Kenia » Amboseli National Park

Amboseli National Park

Amboseli National Park is een klein wildpark in het leefgebied van de Maasai aan de voet van de Kilimanjaro. Het bevat de grootste zout pan van Kenia: Lake Amboseli. Eens een groot meer, nu een zout vlakte. Zinderderd in de hitte geeft het de weerspiegeling van water. Het wild, zoals kudde olifanten en zebra’s trekken op zoek naar water door de dorre vlakte.

Het wildlife in de Amboseli is gevarieerd en compleet. Grote kuddes olifanten, big5, jachtluipaarden en vele antilopes, giraffes, gnoe’s, zebra’s en klein wild.

Op safari naar Amboseli NP
De afstand tussen Nairobi en Amboseli NP is ongeveer 200 km. De weg is goed. De aanrijtijd is ongeveer 2,5 uur. Vanuit Namanga (Tanzania) is het 65 km naar Namanga Gate. U zult in de loop van de ochtend in Amboseli NP aan komen. Uw eerste game drive heeft u op weg naar de luxe lodge. Na de lunch en de hitte rond het middaguur, heeft u uw tweede game drive. De volgende ochtend vroeg heeft u een derde game drive.

Accommodatie
Verblijf in Amboseli NP is in een luxe lodge, verscholen in de begroeiing. In de luxe lodge zijn uiteraard alle voorzieningen aanwezig inclusief zwembad. U kunt ook kiezen om buiten het NP te verblijven in Namanga en of Oloitokitok. In Namanga is een goed toeristen klasse hotel en in Oloitokitok heeft u de keuze uit een goed lokaal hotel of toeristen klasse hotel. Alternatief is verblijf in KWS banda met eenvoudige voorzieningen. Samen met uw chauffeur/gids zorgt u zelf voor uw maaltijden.

 Duur   1 – 1½  dag

Excursies (optioneel):
–      bezoek aan traditioneel dorp Maasai (1-2 uur)
–      bezoek Oloitokitok, inclusief Maasai markt (donder-/zaterdag) (2 uur)

 Aansluiting:  
1. op safari  naar Nairobi
2. op safari  naar Tsavo West NP 1 – 2 dagen
3. op safari  naar Tanzania  4 – 7 dagen

Bekijk onze bestemmingen: