Home » Bestemmingen » Kenia » Lake Baringo

Lake Baringo

Lake Baringo is een van de grote zoetwater meren van de Great Rift Valley.
U bent nu echt in de zo genaamde rural area: het platteland van Kenia.

Het wild life in Baringo bevindt zich in en om het meer of in de lucht. Er zijn nijlpaarden, krokodillen en honderden watervogels. Baringo is een waar vogelparadijs er zijn meer dan 460 verschillende vogels gespot.

De omstandigheden voor landbouw in dit gebied zijn moeilijk. Als de regen lang is uit gebleven glanzen de accacia’s zilverachtig tegen wel 1 meter hoge oranje-rode mierenhopen en zwarte steenslag. Na regenval bloeien de acacia’s geel/wit en dansen duizenden witte vlinders rondom de struiken.

De bevolking leeft van kleinschalige landbouw van voornamelijke uien, tomaten en honing. In de bomen ziet u bijenkasten. Vrouwen en kinderen zitten langs de weg om deze producten te verkopen.

Ten Noorden van Lake Baringo is het leeftgebied van de Pokot. Zij worden door hun omgeving gevreesd om hun onverschrokkenheid. Pokot zijn goede jagers en bekend om hun rooftochten naar vee.

Op safari naar Lake Baringo
Lake Baringo is een rustpunt in uw safari. Met uitzicht over het meer leest u een boek of bekijkt u uw foto’s.  Er zijn diverse excursies mogelijk. U kunt een boottocht maken, vroege vogelwandeling of nature walk doen en een excursie naar traditioneel dorp van de Pokot en/of Njempa. De boottocht (1 uur) doet u bij voorkeur ’s ochtends vroeg. Grote kans dat u de lokale vissers tegenkomt en een visarend in actie ziet. De wandelingen duren ongeveer 2-3 uur, u wordt begeleid door een lokale gids.
lees verder bij inspiratie

Accommodatie
Accommodatie in Baringo is recent uitgebreid met een prachtige lodge direct aan de oever van het meer.  Verder is er een luxe hotel en een eenvoudig lokaal hotel  accommodatie

Duur: 2½ – 3 dagen

 

Bekijk onze bestemmingen: