Home » Bestemmingen » Kenia » Meru NP

Meru NP

Meru National Park is het noordelijkst gelegen wildpark van Kenia. Het is relatief onbekend. Op deze plaats hebben Joy en George Adamson veel research gedaan en verweesde jonge dieren opgevangen en grootgebracht. De bekendste is Elsa de leeuw, van de film Born Free. Elsa is toen ze volwassen was met succes teruggekeerd in Meru NP. Het park bestaat uit savanne, met een heuvelrug en rivier en moerasgebied. De regenval is schaars. Hierdoor zijn de omstandigheden voor het wild extreem. Samen met Buffalo Springs CA, Samburu GR en Shaba CA vormt Meru NP een biotoop.

Het wildlife in Meru NP komt overeen met het wild life in Samburu. Alleen hier kunt u reticulated (net) giraffe, Grevy zebra, beixa oryx en gerenoek zien. Uiteraard zijn er ook olifanten, de big5 en ander groot en klein wild te vinden. In 2011 zijn twee neushoorns uit Nakuru NP door de Kenya Wildlife Service naar Meru NP gebracht.

Op safari naar Meru NP
De afstand tussen Nairobi en Meru NP is ongeveer 400 km. De weg hier naartoe is redelijk. U rijdt vlak langs het regenwoud van Mount Kenya en langs bananen en mirrá (quat) plantages. U komt in de tweede helft van de middag aan bij Meru NP en zal direct starten met uw game drive. lees verder bij inspiratie

Accommodatie
In Meru NP is een luxe lodge, een super de luxe tented camp (voor het Out of Africa gevoel) en KWS banda’s met eenvoudige kamers en eigen badkamer.
lees verder bij accommodatie

Duur   2½  dagen

Verlenging   mogelijk met 1 of 2 dagen

Aansluiting   
1.   op safari  naar Mount Kenya  1½ – 2½ dag
2.  op safari naar Samburu GR   2½ dag

Bekijk onze bestemmingen: