Home » Bestemmingen » Kenia » Mount Kenya

Mount Kenya

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenya, 5,199 meter boven de zeespiegel, eeuwige sneeuw op de evenaar. Majestueus steekt Mount Kenya uit boven de omgeving. De hellingen van Mount Kenya zijn tot 3,000 meter begroeid met tropisch regenwoud. Tijdens de onafhankelijkheidsstrijd was Mount Kenya de schuilplaats voor Mau Mau strijders.

De natuur van Mount Kenya  is divers. Tropisch regenwoud met vele primaten, olifanten en buffalo’s. Op 3,000 meter is een hoogvlakte met veengebieden en uitzonderlijke vegetatie, boven de 3,500 meter ruig hooggebergte met rotsen en veel water en op 5,000 meter eeuwige sneeuw. De beklimming naar de top van Mount Kenya vereist training en duurt 3-4 dagen. Alternatief is een korte of langere dagwandeling. In de middag moet u rekening houden met een tropische regenbui.

Op safari naar Mount Kenya
De afstand tussen Nairobi en Nanyuki aan de voet van Mount Kenya is ongeveer 200 km. Vanaf Samburu is de afstand naar Nanyuki 100 km.
U arriveert halverwege de middag in Nanyuki. De volgende ochtend gaat u een lange of korte wandeling maken. Op de lange dagwandeling (minimaal 6 uur) klimt u geleidelijk naar de hoogvlakte op 3,000 meter.   lees verder bij inspiratie

Accommodatie
Goede accommodatie in Nanyuki is beperkt. TaKe-U Adventure Safaris heeft voor u een toeristenklasse en eenvoudig lokaal hotel geselecteerd.
lees verder bij accommodatie

 Duur   1½  dag

 Verlenging   mogelijk met 2 dagen voor beklimming naar de top

Aansluiting   
1. op safari      naar Samburu GR  2½ dag
2. op safari      naar Lake Nakuru  1½ dag
3. op safari      naar Nairobi  ½ – 1½ dag

Bekijk onze bestemmingen: