Home » Bestemmingen » Kenia » Nairobi

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Nairobi heeft de grootste luchthaven van Oost Afrika: Jomo Kenyatta International Airport. JKIA heeft onder andere non-stop verbindingen met Schiphol, Charles de Gaulle (Parijs), Heathrow (Londen), Zavetem (Brussel), Zurich,  Abudabi en Istanboel.  In Nairobi leven meer dan 3 miljoen mensen. Nairobi is ontstaan in de koloniale tijd, bij de aanleg van de spoorlijn van Mombasa naar Oeganda. Oorspronkelijk in het leefgebied van de Maasai aan de voet van de Ngong Hills. Nairobi betekent in het Maasai: koud water en verwijst naar de rivier die ontstaat in de Ngong Hills. Tegenwoordig is Nairoibi een moderne stad met hoogbouw en snelwegen, met parkachtige buitenwijken en sloppenwijken, met industrie, Musea en het Nairobi National Park.

Op safari in Nairobi
In Nairobi zijn er vele excursies mogelijk, bijvoorbeeld bezoek aan Nationaal Museum (2-3 uur), Maasai Market (1 uur), city square (½ dag), Bomas of Kenya (½ dag), Kibera Tour of Hope (½ dag), Karen Blixen Museum, Giraffe Manor en Kazuri beats (½ dag), Elephant Orphanage in Nairobi NP etc.
zie verder bij inspiratie

Accommodatie:
Uit het ruime aanbod van hotels in Nairobi heeft TaKe-U Adventure Safaris 2 vaste hotels geselecteerd. Een eenvoudig hotel en een standaard city hotel.
zie verder bij accommodatie

Duur:  ½ – 1 dag

Bekijk onze bestemmingen: