Home » Bestemmingen » Kenia » Naivasha

Naivasha

Naivasha is een druk plaatsje aan de rand van een groot zoetwater meer. De omgeving biedt verschillende mogelijkheden voor excursies. De meest populaire zijn een boottocht (1 uur) op het meer van Naivasha, een excursie naar Hells Gate NP (4 uur) of wandeling naar de top van Mount Logonot (6 uur). Naivasha zelf laat zien hoe (economische) groei en ondernemerschap op gespannen voet staat met infrastructuur, natuur en rust.

Het wildlife in en rond Lake Naivasha bestaat uit nijlpaarden, krokodillen en vele watervogels zoals zeearend, diverse reigers en dompelaars.
Het wildlife in Hells Gate NP bestaat uit giraffes, buffalo’s, zebra’s en diverse antilopes.

Op safari naar Naivasha
Het is in Hells Gate NP toegestaan om te fietsen. Het is een unieke ervaring om op de fiets giraffes te passeren, of dwars door een kudde zebra’s te rijden. Uw gids zal bij het passeren van buffalo’s extra oplettend zijn. Op de boottocht vaart u langs de oever van het meer opzoek naar nijlpaarden, krokodillen. Onderweg ziet u vele soorten watervogels. Met een lokroep en wat verse vis zal uw schipper een zeearend tot een duikvlucht en vangst proberen te motiveren. U moet heel snel zijn met uw camera en let wel de visarend vangt zijn prooi met zijn klauwen!
lees verder bij inspiratie

Accommodatie
In de omgeving van Naivasha heeft Take U Adventure Safaris 4 verschillende
accommodaties voor u geselecteerd. Varierend van luxe naar eenvoudig, stedelijk  of met uitzicht op het meer. lees verder bij accommodatie

Duur: 1½ dag

Verlenging: 1-2 dagen voor dagexcursie  Mount Logonot en/of Lake Bogoria

Bekijk onze bestemmingen: