Home » Bestemmingen » Kenia » Nakuru National Park

Nakuru National Park

Nakuru National Park is een redelijk klein maar compleet wildpark rondom Lake Nakuru vlak bij de gelijknamige provincie hoofdstad van Great Rift Valley. Wildlife en de grote stad bestaan ook hier vlak naast elkaar. Het van origine zoutwater meer beslaat het grootste gedeelte van het wildpark.
Echter door de uitbundige regenval in 2011 en 2012 en de grootschalige kap in het Mau Forest is het waterpeil in Lake Nakururu gestegen en het meer verzoet. Hierdoor is het geen goede biotoop meer voor flamingo’s. Immers flamingo’s waden door het water en eten de algen (hun enige voedselbron) van de bodem.

Het wildlife in Nakuru NP is veelzijdig. Het meer is beroemd om de grote populatie flamingo’s en andere watervogels. Door het gestegen waterpeil kunnen de flamingo’s de bodem niet meer bereiken. Ook is het water is te zoet, zodat er te weinig algen zijn. Behalve olifanten zijn is meeste wild aanwezig in Nakuru NP. Bijzonder is de grote populatie witte neushoorns en de bijna uitgestorven zwarte neushoorn. In 2011 zijn 2 jonge neushoorns vanuit Nakuru NP overgeplaatst naar Meru NP in Noord Kenia.

Op safari naar Nakuru

De afstand tussen Nairobi en Nakuru is ongeveer 140 km. De weg waarover u rijdt is in 2010 nieuw aangelegd en van zeer goede kwaliteit. Vanuit Nairobi rijdt u over de Ngong Hills naar de Great Rift Valley. U heeft een korte toiletstop op het magnifiek uitzichtspunt. Met enkele haarspeldbochten daalt u af naar de vallei. U laat Mount Logonot, Naivasha en Lake Elementaita links liggen en via Gill Gill bent u in een halve dag in Nakuru. De rest van de dag gebruikt u om te relaxen of Nakuru City te bekijken. Alternatief is dat u vanaf Gill Gill de bergen in rijdt naar Nyahuru (ongeveer 120 km extra), waar u de gelijknamige waterval bezichtigd. Excursie van ongeveer 1 uur: u loopt onder begeleiding van een gids naar de bodem van de waterval en weer terug.

Vanaf Mount Kenya is de afstand naar Nakuru ongeveer 185 km. U rijdt ten noorden van de Abedare Mountains langs Nyahuru, waar u de gelijknamige waterval bezichtigd. Excursie van ongeveer 1 uur: u loopt onder begeleiding van een gids naar de bodem van de waterval en weer terug. Vanaf Nyahuru is het nog 1-2 uur naar de Great Rift Valley en Nakuru.

De excursie naar Nakuru NP is een volle dag. U vertrekt vroeg uit uw hotel en uw game drive gaat eerst naar de oever van het meer. Of u er flamingo’s zijn is afhankelijk van vele omstandigheden. Na een korte stop vervolgt u uw game drive. Op de picknick plaats Baboon Cliff met een fantastisch uitzicht over het meer en de stad Nakuru eet u uw picknick lunch. U vervolgt uw game drive. U verlaat Nakuru NP via Lanet Gate, alwaar u wordt getrakteerd op nyama choma, of te wel geroosterd geitenvlees, hét nationale gerecht van Kenia.

Accommodatie

In de omgeving van Nakuru heeft Take U Adventure Safaris 2 verschillende
accommodaties voor u geselecteerd. Een luxe lodge aan de oever van het
meer van Elementaita. Dit is een klein zoutwater meer met een wisselende
populatie flamingo’s. De andere accommodatie is een eenvoudig hotel buiten
Nakuru met een ruime lobby en rustige kamers. Alternatief is verblijf voor
grotere groepen (4-8 p) is Niahi Guesthouse middenin Nakuru NP. Niahi
Guesthouse heeft mooie kamers met eigen sanitair. Niahi GH heeft geen
restaurant, dus u kookt zelf, of u huurt de service van een externe kok.

Duur

2 dagen

Verlenging: 1 dagexcursie naar Lake Bogoria

U kunt uw verblijf in Nakuru of Naivasha verlengen met een dagexcursie naar
Lake Bogoria. Dit is een magnifiek klein groen zoutwater meer ten
noordwesten van Nakuru, halverwege Lake Baringo. Lake Bogoria is een
broedplaats voor flamingo’s. Het meer wordt omsloten door steile heuvels er
is geen natuurlijke uitstroom. Er zijn meerdere natuurlijke stoombronnen.
Afhankelijk van het waterpeil spuit de stoom een halve meter hoog of kookt
het meer ter plaatse tot het kookpunt. U kunt een eitje koken.

Aansluiting

1. op safari naar Mount Kenya 2 dagen
2. op safari naar Lake Naivasha 1 – 2 dagen
3. op safari naar Lake Baringo 2½ – 3 dagen

neushoorn1

Bekijk onze bestemmingen: