Home » Bestemmingen » Kenia » Samburu Game Reserve

Samburu Game Reserve

Samburu Game Reserve is een uniek wildpark in het leefgebied van de Samburu. Het Samburu volk is gelieerd aan de Maasai en veel van hun gebruiken komen overeen. Samburu zijn nomaden en trekken met hun koeien en geiten rond. Net als de Maasia maken zij manyatta’s (hutten) van takken, modder en koeienmest. Het ene moment is hun dorp daar en het andere moment op een volgende plek. Het Samburu dorp wat u gaat bezoeken is hun echte verblijfsplaats, u gaat de vrouwen, kinderen en oudere mannen ontmoeten, de jongens (strijders) zijn vaak onderweg om het vee te hoeden.
Uw gids zal telefonisch contact leggen om te informeren waar het Samburu dorp is gelokaliseerd en afspreken wanneer uw excursie naar het Samburu dorp is.
Door het Samburu gebied stroomt de Ewaso Nyiero afkomstig uit de Aberdare Mountains zorgt deze rivier voor een stabiele aanvoer van water en creeert zo een uniek natuurgebied van een meanderende rivier tussen bosschages en een heuvelrug in een semiwoestijn met zand- en grasvlaktes en dadelpalmen.

Het wildlife in Samburu GR is uniek. Alleen hier kunt u reticulated (net) giraffe, Grevy zebra, beixa oryx en grenoek zien. Uiteraard zijn er ook olifanten, de big5 en ander groot en klein wild te vinden.

Op safari naar Samburu

De afstand tussen Nairobi en Samburu GR is ongeveer 400 km. De weg waarover u rijdt is in 2009 nieuw aangelegd en van goede kwaliteit. De route gaat dwars door Central Province. U gaat vanaf het plateau waar Nairobi op ligt, ten oosten langs Abedare Forest, vervolgens ten westen langs Mount Kenya. Op het Laikipia platuea vlak voor Nanyuki passeert u de evenaar. Na Isiolo gaat u van de hoofdweg af en is het nog 20 km over een slechte weg naar de ingang van Samburu GR.

Het landschap wijzigt van heuvelachtig met grootschalige landbouw naar bergachtig en naar een hoogvlakte met semi-woestijn. Geleidelijk aan ziet u meer traditionele kenmerken bij de lokale bevolking op straat. Samburu nomaden hoeden hun vee en u ziet ook meer Arabische invloeden: vrouwen lopen gesluierd en mannen dragen een djebella. De temperatuur stijgt van gematigd in Nairobi naar heet in de semi-woestijn van de Samburu. U bent in equatoriaal Afrika en de zon is heet en brand. U kunt niet lang zonder bescherming in de zon zijn. Dus zonnebrand, zonnepet en bedekte schouders.

U zult na de hitte rond het middaguur – om ongeveer 3.30 pm – uw eerste gamedrive starten in Samburu GR. Op dit tijdstip wordt ook het wildlife weer actiever en is dus beter te spotten. Afhankelijk van de locatie van het Samburu dorp bezoekt u deze hier aan voorafgaand of op een van de volgende dagen.

Accommodatie

Verblijf in Samburu GR is in luxe lodge, op een klein plateau diep in het park
met een prachtig uitzicht. In de luxe lodge zijn uiteraard alle voorzieningen
aanwezig inclusief zwembad.
Alternatief is kamperen op een zeer eenvoudig kampeerterrein, bezoek van
een olifant niet uitgesloten. In koepeltenten met volledige catering en
assistentie van een veldkok.

Duur

2½ dagen

Verlenging

mogelijk met 1 of 2 dagen

Aansluiting

1. op safari naar Mount Kenya 1½ – 2½ dag
2. op safari naar Lake Nakuru 1½ dag
3. op safari naar Lake Naivasha 1½ – 2½ dag

Bekijk onze bestemmingen: