Home » Bestemmingen » Kenia » Tsavo West NP

Tsavo West NP

Samen met Tsavo East NP beslaat Tsavo West NP een oppervlakte zo groot als Nederland. Beide parken zijn van elkaar gescheiden door de weg van Mombasa naar Nairobi. Regelmatig zijn er giraffes, zebra’s of antilopes te zien vanaf de weg. Tsavo West NP is bekend van de Mzima Springs. Hier borrelt warm water omhoog uit de dieptes van de Kilimanjaro. Een uitgedoofde vulkaan, of toch niet? Dit eeuwen oude proces heeft het lava gesteende uitgeslepen en minerale deposities aangebracht. U ziet ronde vormen in vele kleuren. Het landschap is compact en heuvelachtig met veel bossages. Speciaal in Tsavo West is het gebied van Lake Jippe in het afgelegen zuiden van het park. Hier is het landschap meer open. Het meertje en het omringende grasland worden gedomineerd door de majestueze Kilimanjaro. Op game drive gaan hoeft bijna niet. Het meertje is een belangrijke waterplaats. In de nacht hoort u de leeuwen jagen. In de ochtend ziet u hen eten van hun prooi.

Het wildlife in Tsavo West NP is compleet en gevarieerd, maar door de bossages wat moeilijker te zien, soms beter te horen. Een kudde olifanten door begroeiing maakt veel lawaai.

Op safari naar Tsavo West NP
Tsavo West bezoekt u vanuit Mombasa, Tanzania of aansluitend op Amboseli NP of Tsavo East NP. De afstand tussen Mombasa en Tsavo West is ongeveer 200 km over een zeer goede weg. Vanuit Tanzania passeert u de grens bij Holili – Taveta, Jippe Gate ligt op een afstand van 50 km. Vanuit Amboseli NP (Oloitokitok) en Tsavo East NP (Voi) is het een korte rit naar respectievelijk Chuyuli Gate en Tsavo Gate, voor gamedrives in Tsavo West NP en bezoek aan Mzima Hotsprings.
lees verder bij inspiratie

Accommodatie
In en rondom Mzima Hotsprings zijn diverse luxe lodges. Toeristenklasse accommodatie is aanwezig in Voi en Oloitokitok. Alternatief is verblijf in KWS banda aan Lake Jippe met eenvoudige voorzieningen. lees verder bij accommodatie

 Duur   1 – 2½  dag

 Excursies:  
–      bezoek aan traditioneel dorp Maasai (1-2 uur),
–      bezoek Oloitokitok, inclusief Maasai markt (donder-/zaterdag) (2 uur)

Aansluiting   
1.   op safari  naar Tsavo East NP  1- 2 dagen
2.  op safari   naar Amboseli NP    1 dag
3.  op safari   naar Tanzania         4 – 7 dagen

Bekijk onze bestemmingen: