Home » Bestemmingen » Kenia » Victoria meer

Victoria meer

Het Victoriameer is het grootste zoetwater meer van Afrika. Het is ruim 1½ maal zo groot als Nederland.  Het Victoriameer ligt op ongeveer 1,100 meter hoogte en is nergens dieper dan 85 m. Kisumu, de derde stad van Kenia ligt aan het Victoriameer. Kisumu is ontwikkeld als havenstad. Nu is de haven in ongebruik geraakt. Buiten Kisumu liggen enkele kleinere vissersplaatsen. Rusingha eiland en Homa Bay hebben zich daarnaast ook ontwikkeld als een kleine badplaatsen.

Op safari naar Het Victoriameer
Vanuit Maasai Mara, West Kenia en Tanzania kunt u naar het Victoriameer.
Vanuit de Maasai Mara heeft u eerst een transfer door de Mara Triangle en een prachtige klim over het Olololo Escarpment. Als het regent is deze route  niet begaanbaar! Vanuit Kericho, Kakamega of Webuye rijdt u over soms zeer slecht begaanbare wegen, door bossen en langs theeplanatages en gevarieerd akkerbouw gebied. Vanuit Tanzania rijdt u langs de oever van het Victoriameer.
lees meer bij inspiratie

Accommodatie
Op Rusingha eiland kunt u kiezen tussen een lokaal hotel of een toeristenklasse resort. In Migori of Homa Bay zijn lokale hotels. lees verder bij accommodatie

Duur   2 – 4  dagen

Verlenging  mogelijk met 1-2 dagen, bootexcursie (1 – ½ dag)

Aansluiting 
1.  naar Serengeti – Ngorongoro NP  2 –      4  dagen
2. op safari  naar Maasai Mara  3 dagen
3. op safari  naar West Kenia  3 – 6 dagen
4.op safari  naar Oeganda 7 – 14 dagen

Bekijk onze bestemmingen: