Home » Bestemmingen » Oeganda » Murchinsons Falls NP

Murchinsons Falls NP

MurchinsonsFallsNational Park is het grootste wild park van Oeganda. Het wordt doorkruist door een bruisende snelstromende Nijl: de Victoria Nijl. De grootste en bekendste waterval is Murchinsons Fall. Hier perst de Victoria Nijl zich door een nauwe opening 40 meter naar beneden. Verder bestaat het wildpark uit afwisselend grasland en savanna’s met accacia’s.

Het wildlife van Murchinsons Falls National Park is compleet en gevarieerd. Big5, jachtluipaarden, hyena’s, knobbelzwijen, giraffes, zebra’s, vele antilopes, zebra’s, elanden en hartebeest. Er zijn grote groepen leeuwen. Zij zijn minder gewend aan touristen dan in andere delen van Oostafrika en zijn dus wilder maar ook schuwer. Tijdens de politiek instabiele periode in Oeganda van de jaren ’70 werd er veelvuldig gejaagd op het wildlife. Dit bepaalt nog steeds hun gedrag.

Op safari naar Murchinson Falls National Park
De afstand vanaf Kampala is ongeveer 350 km. Vanaf Kibale Forest en Queen Elizabeth 300 respectievelijk 375 km. De wegen zijn zeer goed. Als u bij de ingang van Murchinsons Falls NP komt is nog ongeveer 50 km naar de veerboot in Paraa.  In het grasland van de Buligi sector op de rechter oever leven jachtluipaarden en grote troepen leeuwen. Fenomenaal is de boottocht onderlangs Murchinsons Falls. U zult nat worden van het bruiswater en vanaf het water vele krokodillen, nijlpaarden en vogels zien. lees verder bij inspiratie

Accommodatie
In Murchinsons Fall NP kunt u kiezen uit een zeer luxe lodge en eenvoudige accommodatie met een eenvoudige kamer met eigen toilet en warme douche.
lees verder bij accommodtie

Duur   3  dagen

Verlenging   mogelijk met 1 dag

Aansluiting   
1.   op safari  naar Kibale Forest NP  ( 2 – 4  dagen )
2.  op safari  naar Queen Elizabeth NP  ( 2 – 3  dagen)
3.  op safari  naar Kampala  ( 1  dag )

Bekijk onze bestemmingen: