Home » Bestemmingen » Oeganda » Queen Elizabeth NP

Queen Elizabeth NP

Queen Elizabeth National Park is het meest veelzijdige wild park van Oeganda. Het bestaat feitelijk uit vijf verschillende gebieden: in het Noorden een savanne gebied met oude vulkaan kraters en kleine zoutwater meertjes, het Kazinga kanaal met vele watervogels en nijlpaarden, een tropisch regenwoud in het Oosten, een moeras gebied in het Westen en accacia wouden met de beroemde tree-climbing lions in het Zuiden.

Het wildlife van Queen Elizabeth is compleet en gevarieerd. Grote kuddes olifanten, big5, zebra’s, vele antilopes inclusief de Oegandese kob antilope, de beroemde tree-climbing lions in Ishasha section, chimpanzee’s en vele andere primaten in het regenwoud in het oostelijke gedeelte.

Op safari naar Queen Elizabeth National Park
De afstand vanaf Kampala en Murchinson Falls NP is ruim 400 km. Dank zij de goede wegen kunt u deze trajecten in een dag rijden (reistijd 8 uur). Praktischer is om een tussenstop in te lassen in Kibale Forest of Mburo NP. Vanaf Bwindi Impenetrable NP is het een korte rit naar Ishasha. U rijdt over goede wegen langs een gemengd akkerbouw gebied veel bananen plantages en mais- en aardappelvelden in een glooiend landschap. De bevolking is zachtaardig en verlegen. Traditioneel leven zij in familie verband. Op een erf zijn meerdere huisjes, er wordt gekookt in een aparte kookhut. U arriveert laat in de middag in Queen Elizabeth NP. U rijdt direct door naar de Mweya waar u verblijft in luxe of eenvoudige accommodatie. De volgende ochtend gaat u op game drive in het savanne gebied met veel wild en oude vulkaan kraters en zoutwater meertjes. Na de lunch doet u een boot safari op het Kazinga kanaal. De volgende dag vertrekt u vroeg voor een game drive langs de westelijke sector van Queen Elizabeth NP naar Ishasha opzoek naar tree-climbing lions. Afhankelijk van het vervolg van uw safari verlaat u het park in de loop van de middag.

Accommodatie
In Queen Elizabeth NP is een beperkt aanbod van accommodatie. In Mweya is een luxe lodge en eenvoudig guesthouse. In Ishasha is een luxe tented camp. Alternatief in de Ishasha sectie is kamperen in een koepeltentje of lokaal hotel in het plaatsje Ishasha. lees verder bij accommodatie

 Duur   2 – 3  dagen

 Verlenging   mogelijk met 1 dag

Aansluiting   
op safari      naar Bwindi Impenetrable NP  ( 2 – 3      dagen )
op safari      naar Lake Mburo NP  ( 2 dagen)
op safari      naar Murchinson Falls   ( 3 dagen )
op safari      naar Kibale Forest  ( 2 – 4 dagen)

Bekijk onze bestemmingen: