Home » Bestemmingen » Tanzania » Lake Victoria

Lake Victoria

Lake Victoria
Lake Victoria is het grootste zoetwater meer van Afrika. Het is ruim 1½ maal zo groot als Nederland. De zuidwest rand wordt begrensd door Kenia. In het zuiden ligt Tanzania en ten noorden en westen ligt Oeganda. Lake Victoria ligt op ongeveer 1,100 meter hoogte en is nergens dieper dan 85 meter.

In de 50’er jaren werd de victoria baars uitgezet in het Victoria meer. Dit heeft desatreuse gevolgen gehad voor de lokale visstand. Commerciele visserij op de victoria baars heeft gelukkig het evenwicht hersteld. Nu komen diverse oorspronkelijke vis soorten weer voor in het Victoria meer.

Op safari naar Lake Victoria
Vanuit Kenia rijdt u langs de oever van het Victoria meer via Mwanza naar Ndabaka Gate de ingang tot Serengeti NP. In Mwanza kunt u desgewenst een boottocht maken op het Victoria meer (½ dag).

Accommodatie
Dichtbij de ingang voor Serengeti NP: Ndabaka Gate heeft TaKe U Adventure Safaris een accommodatie geselecteerd. De lodge heeft afzonderlijke mooi afgewerkte banda’s. Het terrein grenst aan de Serengeti en mogelijk ziet u ook wild.

 Duur   1  dag 

Verlenging  nvt 

Aansluiting 
1. op safari naar Serengeti – Ngorongoro NP  2 – 4  dagen
2. op safari naar Maasai Mara  3 dagen
3. op safar naar Oeganda 10 – 14 dagen

Bekijk onze bestemmingen: