Home » Bestemmingen » Tanzania » Lake Natron

Lake Natron

Lake Natron
Lake Natron is een zoutmeer in de Rift Valley. Het ligt op de grens tussen Kenia en Tanzania. De natuur is ruig en divers. Het meer kleurt roze, groen geel en rood van de flamingo’s en afzetting van zwavel en ijzer. In het Zuidwesten is de rokende top van de Oldonyo Lengai, de enige nog actieve vulkaan in de omgeving. Rondom zijn diverse stoombronnen. In de schaduw van de heuvels zijn watervallen met natuurlijke zwemvijvers.

Het wildlife van Lake Natron wordt gedomineerd door flamingo’s en andere watervogels. In 2012 en 2013 zijn de kleinere zoutmeren van de Great Rift Valley geleidelijk verzoet door de vele regenval. De flamingo’s zijn daar nu weggetrokken. Lake Natron is nog een van de weinige zoutmeren met flamingo’s.

Op Safari naar Lake Natron
Lake Natron is te bereiken vanuit Namanga en Mto wa Mbu. De route gaat dwars door het leefgebied van de Maasai. U rijdt ruim 100 km over een onverharde weg. U komt langs Engaruka en Oldonyo Lengai. In Engaruka zijn opgravingen van een nederzetting uit het stenentijdperk. Olondyo Lengai is de enige nog actieve vulkaan in de Rift Valley. Lake Natron kleurt roze, groen geel en rood door de flamingo’s en afzetting van zwavel en ijzer.

Accommodatie
Aan Lake Natron is een zeer luxe Spa-resort en enkele zeer eenvoudige tented camps.

Duur   3 dagen

Verlenging  1 dag beklimming van Oldonyo Lengai

Aansluiting
op safari naar Ngorongoro CA   1 dag
op safari naar Lake Eyasi  1-2 dagen
op safari naar Tarangire NP   1 dag
op safari naar Mount Meru NP  1 dag
op safari naar Arusha   1 dag
op safari naar Soutern Cirquit 3 – 20 dagen
op safari naar Nairobi   1 dag
op safari naar Amboseli  2 dagen
strandverlenging Zanzibar 3 – 7 dagen

Bekijk onze bestemmingen: