Home » Bestemmingen » Tanzania » Serengeti NP

Serengeti NP

Serengeti National Park
De Serengeti is het bekendste wildpark van Afrika. Het vormt samen met de Maasai Mara en Ngorongoro Conservancy één eco-gebied. De eindeloze vlakte van de Serengeti is bijna 15.000 km². Naast de eindeloze grasvlakte van de Seronera vallei zijn er skopjes, kloven, heuvels en een dichte accacia woud.

Het wild life in de Serengeti is uitgebreid en gevarieerd. Maasai giraffe, big5 en natuurlijk de migratie van de wildebeest en zebra’s. In mei worden de kalkveren geboren in de Seronera vallei. De migratie is traditioneel in juli van de Serengeti naar de Maasai Mara en in november van de Maasai Mara terug naar de Serengeti. Echter door klimaat verandering zijn de regenseizoenen niet meer zo uitgesproken en kan het best zijn dat er de wildebeest eerder of later migreren. Ook menselijk ingrijpen, oa door geselecteerd stukken gras te verbranden, wordt de migratie beïnvloed.

Op safari naar Serengeti
Vanuit Ngorongoro rijdt u naar het Noorden via Ol Duvai Gorge rechtstreeks naar Serengeti National Park. Vanuit de Maasai Mara is er geen rechtstreekse grensovergang naar de Serengeti. U reist of via Nairobi of via Migori/ Lake Victoria (alleen eenvoudige accommodatie beschikbaar). U gaat Serengeti NP binnen door Ndabaka Gate en rijdt via de Western Corridor naar de Seronera vallei. Na de lunch in de Seronera vallei, kunt u het documentatie centrum ter plaatse bekijken (½ uur).

Accommodatie
Eigenlijk zijn er in de Serengeti alleen luxe, prijzige lodges. TaKe U Adventure heeft een lodge geselecteerd ten Westen van de Seronera vallei. In het hoogseizoen is vroeg reserveren noodzakelijk. Avontuurlijk alternatief is kamperen op een zeer eenvoudig kampeerterrein,met longdrop toilet en douche. U slaapt in een koepeltentje en beschikt over de service van uw eigen veldkok. 

Duur   2  dagen 

Verlenging  mogelijk met 1 – 2 dagen 

Aansluiting 
1. op safari  naar Ngorongoro NP  1  dag
2. op safari naar Lake Natron  3 dagen
3. op safari  naar Lake Victoria  1 dag
4. op safari  naar Maasai Mara  3 dagen

Bekijk onze bestemmingen: